„Facebook“ privatumo nustatymai: kaip išlaikyti savo profilį privatų

(Vaizdo kreditas: Alexas Blake'as / „Facebook“)

„Facebook“ privatumo nustatymai gali atrodyti šiek tiek paradoksalu. „Facebook“ nėra tiksliai žinomas dėl savo vartotojų privatumo apsaugos. Panašu, kad bendrovė pereina nuo privatumo skandalo iki privatumo skandalo, nuolat rodydama apie paskutinį atvejį, kai ji neteisingai naudoja naudotojų duomenis.

Bet tai nėra vienintelė priežastis, kodėl verta įsidėmėti „Facebook“ privatumo nustatymus. Jei nenorite, kad pasaulis ir jų šuo laisvai naršytų po jūsų nuotraukas, norėsite pakoreguoti keletą variantų. Jei turite viešą ar verslo profilį, o po to - atskirą, taip pat turėtumėte įsitikinti, kad asmeninį profilį laikote kuo privatesnį.



Deja, „Facebook“ nelengva, nustatymai yra išsibarstę po visą vietą. Štai kur pateikiamas šis vadovas - vadovaukitės mūsų patarimais ir galėsite valdyti toliau nuo „Facebook“ griebiančių čiuptuvų.



Norėdami gauti daugiau socialinės žiniasklaidos patarimų kūrybiškumui, žiūrėkite mūsų vadovą kaip pakeisti „Instagram“ biografijos šriftą ir geriausios socialinės žiniasklaidos platformos menininkams ir dizaineriams .

Norėdami padidinti, spustelėkite kiekvieno vaizdo viršutiniame dešiniajame kampe.



kaip nupiešti žmogų pradedantiesiems

Pagrindiniai „Facebook“ nustatymai, kuriuos norite pakeisti

Galite apriboti, kas gali matyti jūsų nuotraukų albumus, bet turite tai daryti po vieną(Vaizdo kreditas: Alexas Blake'as / „Facebook“)

Daug jūsų „Facebook“ turinio yra viešai prieinamas visiems, net žmonėms, kurie nėra jūsų draugų sąraše. Jei tai nėra kažkas, ko norite, spustelėkite rodyklę žemyn „Facebook“ viršutinės meniu juostos dešinėje, tada spustelėkite „Nustatymai“. Eikite į privatumo skyrių. Čia galite koreguoti, kas gali matyti jūsų būsimus ir ankstesnius įrašus, ar rodote paieškos sistemose, kas gali jus pridėti kaip draugą ir dar daugiau.

Jei norite apriboti, kas gali matyti jūsų nuotraukas, tai šiek tiek labiau įsitraukia. Eikite į savo profilį, spustelėkite Nuotraukos> Albumai, tada spustelėkite norimą koreguoti albumą. Spustelėkite Redaguoti, tada dalyje Privatumas pasirinkite, kas gali jį pamatyti. Norėdami tai padaryti atskiroms nuotraukoms, eikite į skyrių Jūsų nuotraukos, spustelėkite paveikslėlį, tada spustelėkite Redaguoti ir pasirinkite, su kuo jis bendrinamas.



Skiltyje „Apie“ galite sužinoti daug apie jus, tačiau keliais nustatymais galite sustabdyti nepažįstamus žmones(Vaizdo kreditas: Alexas Blake'as / „Facebook“)

Jūsų „Facebook“ skiltis taip pat gali atskleisti daug apie jus, pavyzdžiui, miestą, kuriame gyvenate, jūsų kontaktinę informaciją ir santykių būseną. Jei nenorite, kad ši informacija būtų rodoma visiems, kurie užklysta į jūsų profilį, turėtumėte ją apriboti.

Western digital mano debesies veidrodis 4tb

Norėdami tai padaryti, eikite į savo profilį, tada spustelėkite Apie po viršelio nuotrauka. Kairiajame skydelyje pasirinkite skyrių (pvz., „Vietos, kuriose gyvenote“), tada užveskite pelės žymeklį virš norimos koreguoti informacijos. Spustelėkite mygtuką Redaguoti, tada naudokite auditorijos parinkiklį, kad pasirinktumėte, kas jį gali matyti. Baigę spustelėkite Išsaugoti pakeitimus.

Atminkite, kad tam tikra informacija, pvz., Jūsų vardas, profilio nuotrauka ir vartotojo vardas, visada yra vieša ir jos negalima slėpti.

Kaip koreguoti „Facebook“ privatumo nustatymus atskiriems įrašams

Kiekvieną kartą, kai darote įrašą, galite pasirinkti, kas jį matys iš gana pritaikomų parinkčių rinkinio(Vaizdo kreditas: Alexas Blake'as / „Facebook“)

Kai padarote įrašą „Facebook“, galite pasirinkti, kas turėtų jį pamatyti. Po draugų žymėjimo, nuotraukų pridėjimo ir veiklos nustatymo parinktimis yra du perjungimai: naujienų kanalas ir jūsų istorija. Kiekviename iš jų dešinėje yra išskleidžiamasis meniu, leidžiantis pasirinkti, kas matys įrašą.

Pagal numatytuosius nustatymus rodomos trys parinktys: „Viešas“, „Draugai“ ir „Draugai, išskyrus ...“, pastarosios leidžia pašalinti tam tikrus draugus nuo jūsų įrašo matymo. Jei spustelėsite „Daugiau ...“, gausite galimybių bendrinti įrašą su saujele konkrečių draugų arba leisti sau tik jį pamatyti.

Vis dėlto tuo viskas nesibaigia. Šio parinkčių sąrašo apačioje yra mygtukas „Žiūrėti visus“; spustelėkite tai ir galite nustatyti tinkintas savo įrašo taisykles. Tai leidžia jums labiausiai kontroliuoti savo įrašą, leidžiantį įtraukti tam tikrus žmones ir sąrašus, išskirti kitus ir pasirinkti, ar jį gali matyti ir pažymėtų žmonių draugai. Jis palaidotas gana giliai, tačiau tai yra galimybė pasirinkti, jei norite kuo daugiau kontroliuoti.

„dell xps 15 2 in 1“ pasiūlymai

Jei norite, kad būsimus įrašus matytų tik tam tikras žmonių rinkinys, galite tai padaryti privatumo nustatymuose(Vaizdo kreditas: Alexas Blake'as / „Facebook“)

Jei norite, kad jūsų pasirinkimas būtų numatytasis įrašai ateityje, „Facebook“ nustatymuose spustelėkite „Privatumas“, tada šalia „Kas gali matyti jūsų būsimus įrašus?“ Spustelėkite Redaguoti. ir pasirinkite variantą.

Taip pat galite pakeisti įrašų bendrinimo parinktis po jų paskelbimo. Tiesiog raskite įrašą, tada spustelėkite auditorijos mygtuką šalia datos ir laiko informacijos. Gaunate visas tas pačias parinktis kaip kurdami naują įrašą. Atminkite, kad jei ką nors bendrinote draugo laiko juostoje, tai reglamentuoja jo, o ne jūsų, bendrinimo nustatymai.

Norėdami geriau kontroliuoti, naudokite „Facebook“ sąrašus

Kurti draugų sąrašus yra greitas būdas bendrinti turinį tik su pasirinkta grupe(Vaizdo kreditas: Alexas Blake'as)

Kartais norisi kažkuo pasidalinti su konkrečia draugų grupe. Nors galėtumėte pasirinkti atskirus draugus po vieną, daug lengviau sukurti sąrašą ir tiesiogiai su jais dalytis. Tai taip pat apsaugo jūsų privatumą, nesidalijant su žmonėmis, kurie nėra numatyta auditorija.

Naudinga, kad „Facebook“ sukuria jums kelis sąrašus. Pagrindiniame puslapyje kairiajame skyrelyje Naršyti spustelėkite „Draugų sąrašai“ (jis gali būti paslėptas skiltyje „Žiūrėti daugiau ...“). Pamatysite tris sąrašus: artimi draugai, pažįstami ir riboti. Kiekvienas prasideda tuščias, todėl galite pridėti žmonių, kiek reikia.

„Pažįstamų“ sąrašas skirtas žmonėms, su kuriais bendraujate tik retkarčiais, galbūt kaip ir jūsų kolegos. Kurdami įrašą galite pasirinkti bendrinti su „Draugais, išskyrus pažįstamus“, kad jų neįtrauktumėte. Ribotų sąrašas skirtas žmonėms, su kuriais tikrai nenorite dalintis viskuo, pvz., Su viršininku, ir šie žmonės matys tik jūsų viešą turinį ir visa, kas jiems priskirta žyma.

Jei norite šiek tiek daugiau valdyti, tiesiog spustelėkite „Kurti sąrašą“ ir pradėkite pridėti draugų prie naujo pasirinktinio sąrašo.

Išsiskirkite iš kitų žmonių „Facebook“ įrašų

Jei kas nors pažymi jus įraše, „Timeline Review“ leidžia užblokuoti jo rodymą jūsų laiko juostoje(Vaizdo kreditas: Alexas Blake'as / „Facebook“)

Jei draugas pažymėjo jus įraše ar paveikslėlyje, su kuriais nenorėtumėte būti susieti, yra būdų, kaip pašalinti iš jo savo vardą. Užveskite žymeklį ant nuotraukos ir spustelėkite Parinktys, tada spustelėkite „Pašalinti žymą“. Ant įrašo spustelėkite mygtuką ... viršuje dešinėje, tada spustelėkite „Pašalinti žymą“. Tai paveikslo neištrins, tik jūsų vardas.

Norėdami tai padaryti, kol jie dar nepaskelbti jūsų puslapyje, įjunkite laiko juostos apžvalgą. Eikite į „Facebook“ skiltį „Nustatymai“, tada kairėje spustelėkite „Laiko juosta ir žymėjimas“; skyriuje „Peržiūra“ spustelėkite Redaguoti šalia „Peržiūrėti įrašus, kuriuose jums priskirta žyma, kol įrašas rodomas jūsų laiko juostoje?“. Pakeiskite tai į Įgalinta. Šią skiltį taip pat galite naudoti norėdami peržiūrėti žymas, kol jos jums nėra pritaikytos.

Vis dėlto yra sugautų dalykų - laiko juostos apžvalga gali valdyti tik tai, kas rodoma jūsų laiko juostoje, o ne žmonių naujienų sraute ar paieškos rezultatuose.

koks yra „Photoshop“ įrašymo įrankis

Skaityti daugiau: